Nahrávám...

Welcome to the Deffender.eu Gaming Server!

SMITE

Presentation of games and discussions about them. Searching for team and teammates.
Mishaa
Retired Head GM [FUN Realm]
Věk: 30

SMITE

Příspěvek#1 » ned lis 10, 2013 4:02 pm

Obrázek

Obrázek .............................. Obrázek

Takže, dovolila som si zmazať pôvodný topic o hre SMITE keďže tam neboli žiadne konkrétne informácie o tom, čo vlastne SMITE je, aký je jeho systém a podobne. Preto som sa rozhodla, že Vám to v tomto topicu objasním ;)

Čo je to SMITE?

SMITE je online multiplayerová hra podobná hrám ako sú: Dota, HoN, LoL s tým rozdielom, že je to hra "treťej osoby". Čiže hra sa ovláda pomocou WASD (prípadne šípkami) + myš. Hra je tým pádom lepšie ovládateľná a sú tam rôzne prvky ktoré v týchto troch hrách nenájdete. Je potrebné si však na ovládanie zvyknúť. Mnohí ľudia túto hru odsudzujú bez toho aby ju vôbec skúsili - je to chyba. Ja osobne hrávam dotu ale prešla som práve na SMITE.

Táto hra je založená na mytológii, to znamená že postavy za ktoré môžete hrať predstavujú bohovia. Stretneme sa tu s rôznymi mytológickými bohmi o ktorých informácie nájdete nižšie. Kedy hra officiálne výde nieje isté. Na mieste sú však pravidelné updaty a odkedy hra vyšla do bety prvý krát sa toho dosť zmenilo. Každý týždeň v utorok je nový patch a každé dva týždne nový boh.

MÓDY

Smite má niekoľko módov, nakoľko je hra v bete tak módy sa neustále menia či už vzhľadom, alebo systémom. Preto tu len vypíšem o aké módy sa jedná a základné informácie.

1. ARENA

Priemerný čas trvania jednej hry je 15-20 minút. Aréna 5v5 - každý hráč začína na lvl 3 s 1500 goldami. Každý tým má 500 bodov. Body sa za rôzne činnosti (zabitie hráča, prechod minionov cez portál) odrátavajú. Prehráva tým ktorý ako prvý padne na nulu.

2. CONQUEST

Trojlanová mapa (ľavo, mid, pravo) vrátane jungle. "Základňa" je chránená minotaurom (vyhráva ten tým ktorý zabije minotaura nepriateľského týmu), troma fénixami (na každej lane jeden, s tým že fénixovia sa po zničení za približne 2 minúty respawnú s 25% hp a postupne sa regenerujú) a 6 vežami (na každej lane dve). Jedna lane je kratšia (buď ľavá alebo práva podľa toho na ktorej strane ste) - tá je určená pre solo hráča. Potom mid hráč na mide samozrejme, dlhá lane pre duo a jungle pre junglera.
Priemerný čas trvania jednej hry je 30-45 minút.

3. DOMINATION

Priemerný čas jednej hry je 20 minút. Hra funguje na podobnom princípe ako Aréna. 5v5 hra v ktorej každý hráč s lvl 3 a 1500 goldami. Každý tým má 400 bodov. Prehráva tým ktorý sa ako prvý padne na nulu. Mapa má 3 časti (pravo, mid, vľavo). Na každej časti je veža. Hráči hrajú o kontrolu týchto veží na základe čoho priebeha bodový systém.

4. ASSAULT

Priemerný čas jednej hry je rôzny. Hra kľudne môže trvať 10 minút alebo aj 30. Mapa má len jednu lane na ktorej má každý tým dve veže, fénixa a samozrejme minotaura. Vyhráva tým ktorý zabije minotaura druhého týmu. Hra je 5v5. Hráč sa môže dostať do shopu len vtedy ak zomrie. Akonáhle hráč opustí spawn, nemôže sa vrátiť.

5. Joust 1v1

1v1 Conquest. (Jedna lane + jungle)

6. Joust 3v3

3v3 Conquest. (Jedna lane + jungle)

7. Conquest Pre-Made

8. Match of the day

9. PRACTISE

Potrebujete si precvičiť akéhokoľvek boha? Jungle? Tak practise je to pravé pre vás :)
Practise zahŕňa - Basic Tutorial
.....................- Joust (Solo/Co-OP)
.....................- Arena (Solo/Co-OP)
.....................- Jungle Practise (Solo/Co-OP)

10. LEAGUES

V podstate ranked ktorý zahŕňa Conquest a Arena League. Tento systém je nový, pribudol len nedávno.

Match of the day sú špeciálne hry ktoré sa každý deň menia. Je to napríklad egyptský bohovia vs grécky bohovia, vodný bohovia vs ohnivý a pod. Sezóna trvá jeden mesiac. Na konci mesiaca bude hráč odmenený a zaradený do príslušnej skupiny. (Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond) Bližšie informácie nájdete TU: http://www.hirezstudios.com/smitegame/h ... than-ever-

11. CUSTOM MATCHES

BOHOVIA A SYSTÉM KUPOVANIA BOHOV

V hre sa nachádza momentálne 49 bohov a sú rozdelení podľa jednotlivých mytológii a taktiež podľa typu, typu DMG, úlohe.

Tu Vám vypíšem bohov aký sa IG nachádzajú a taktiež do zátvorky ich rotácie.

GRÉCKY
- Artemis (Ranged, physical, hunter)
- Arachne (Melee, physical, assassin)
- Hades (Meele, magical, guardian)
- Zeus (Ranged, magical, mage)
- Ares (Meele, magical, guardian)
- Poseidon (Ranged, magical, mage)
- Afrodita (Ranged, magical, mage)
- Apolo (Ranged, physical, hunter)
- Aténa (Meele, magical, guardian)
- Chronos (Ranged, magical, mage)
- Thanatos (Melee, physical, assassin)
- Nemesis (Melee, physical, warrior)
- Scylla (Ešte nevyšla)

EGYPTSKÝ
Obrázek

- Anhur (Ranged, physical, hunter)
- Anubis (Ranged, magical, mage)
- Bastet (Melee, physical, assassin)
- Ra (Ranged, magical, mage)
- Sobek (Meele, magical, guardian)
- Neith (Ranged fighter, physical, support/carry)
- Isis (Ranged, magical, mage)
- Geb (Melee, magical, guardian)

NÓRSKY/SEVERSKÝ

- Hel (Ranged, magical, mage)
- Odin (Meele, physical, warrior)
- Ymir (Meele, magical, guardian)
- Thor (Melee, physical, assassin)
- Freya (Ranged, melee, mage)
- Loki (Melee, physical, assassin)
- Fenrir (Melee, physical, assassin)
- Tyr (Meele, physical, warrior)

ČÍNSKY

- Ao Kuang (Ranged, magical, mage)
- Guan Yu (Meele, physical, warrior)
- He Bo (Ranged, magical, mage)
- Ne Zha (Melee, physical, assassin)
- Chang´e (Ranged, magical, mage)
- Zhong Kui (Ranged, magical, mage)
- Sun Wukong (Meele, physical, warrior)
- Nu Wa (Ranged, magical, mage)

INDICKÝ (HINDU)

- Agni (Ranged, magical, mage)
- Bakasura (Melee, physical, assassin)
- Kali (Melee, physical, assassin)
- Vamana (Meele, physical, warrior)

RÍMSKY

- Cupid (Ranged, physical, hunter)
- Bacchus (Meele, magical, guardian)
- Hercules (Meele, physical, warrior)
- Vulcan (Meele, magical, guardian)
- Mercury (Meele, physical, assassin)

MAJSKÝ

- Xbalanque (Ranged, physical, hunter)
- Hun Batz (Melee, physical, assassin)
- Ah-Muzen-Cab (Ranged, physical, hunter)
- Chaac (Ešte nevyšiel)

V hre sa stretneme s bodmi nazývanými FAVOR a GEMY.

Keďže k dispozícii nemáte všetkých bohov ale len základných 5: Artemis, Ymir, Ra, Kali, Sun Wukong ktorých máte k dispozícii stále. Plus "Free rotáciu" ktorá sa mení cca každé dva týždne až mesiac kedy ďalších 4-5 bohov bude voľne hrateľných.

Obrázek Obrázek Obrázek

Ak chcete získať ostatných bohov budete si ich musieť kúpiť za Favor pointy alebo Gemy.

MASTERY

Do hry nedávno pribudla ďalšia zaujimavá novinka a to je MASTERY LEVEL. Takže čo to vlastne je? Aby som to vysvetlila čo najjednoduchšie V hre je momentálne 44 bohov a hráč môže mať maximálny mastery level 44. To znamená že za každého boha jeden. Za každú odohratú hru s určitým bohom dostanete body tzv. workshipers za daného boha. Po dosiahnutí určitého počtu wokshipers za daného boha dostávate GOD RANK 1 k tomu bohovi a tým pádom MASTERY LEVEL. Maximálny god rank u jedného boha môže byť god rank 10 čo je už legendary rank. Po dosiahnutí god ranku 1 sa vám odomkne možnosť zakúpiť si golden skin za 15000 favors alebo 400 gemov, pri zakúpenom golden skine máte automaticky aj zlatý rámček s počtom killov, asistencií a podobne pri načítaní hry. (môžte tak odstrašiť protivníkov ;)). Po dosiahnutí god ranku 10 sa vám automaticky odomkne aj Legendary skin.

Najčastejšie otázky

Ako získam gemy?
- Gemy sa dajú kúpiť iba za peniaze prostredníctvom shopu. Za 200 gemov si viete kúpiť boha a za 400 skin.

Ako získam favor pointy?
- Za každý level na Vašom accounte získate 500 favor pointov. Taktiež za každý prvý vyhratý mód za deň získate 100 favor pointov a za každú jednu hru ďalšie bonusové pointy.

Koľko favor pointov stojí boh?
- Každý boh stojí 5500 favor pointov. Ak je boh nový, tak prvé dva týždne kým nebude k dispozícii nový boh bude stáť 9500 favor pointov. Potom jeho cena opäť klesne na 5500.

Dá sa kúpiť skin za favor pointy?
- Prvý, respektíve druhý skin (po tom základnom) sa dá kúpiť za favor pointy. Konkrétne za 9500 favor pointov. Ostatné sa dajú kúpiť iba za gemy.

Je SMITE Free to play?
- Áno, SMITE je Free to play.

Čo je to goodwill?
- Každý hráč má zo začiatku goodwill 0%. Postupne hraním módov sa vypracuje na 100%. Čím je vyšší goodwill tým viac bonusových favor hráči dostanú za jednotlivé módy, vyhraté a prehraté hry. Ak hráč hru leavne a nepripojí sa späť kým hra neskonči, goodwill mu automaticky spadne späť na 0% a hráč nebude dostávať žiadne bonusové favor.

Čo sú to Activate Items?
- Každý hráč si pri jednotlivých hrách môže kúpiť maximálne dva activate itemi. Sú to itemi ktoré môžete použiť raz za určitý čas (2 minúty) a každý z nich ma určitý význam a využitie. Je to napríklad dvojsekundová nesmrteľnosť, vrátenie určitej časti many a podobne. Keď si hráč kúpi activate item už ho nemôže vymeniť, ostáva mu celú hru. Active itemi sa kupujú na základe toho, koho máte proti sebe. Majú 3 ranky.

Ako často sa mení free rotácia?
- Približne každé dva až tri týždne, väčšinou s príchodom nového boha, ale nie je to pravidlo.

Aký najvyšší level môže mať môj account?
- Level 30.

Čo je to VOICE PACK?
- Voice Pack je novinka ktorá bola do hry pridaná len nedávno. Hráči si môžu kúpiť vlastný voice pack to znamená, že informačné veci priamo v hre ako.. "Enemy missing left!" a podobne vám už nebude hlásiť predvolený hlas hrou, ale boh ktorého hlas si zakúpite.

POZN. Ako začiatočníci budete mať zapnutý auto buy a auto skill. Je potrebné si to vypnúť buď pred začatím hry, alebo priamo v hre. Autobuy si vypnete v shope a autoskill v skilloch. Ak to nevypnete samo Vám to bude kupovať itemi a hádzať spelly.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to je všetko čo by ste mali vedieť. Vždy, keď víde nový boh to tu budem aktualizovať. Ak máte nejaké pripomienky z tomuto topicu tak mi dajte vedieť a ja to tu doplním, ak máte otázky tak sa pýtajte :)

Misha ;)

Web:

http://www.hirezstudios.com/smitegame/home
http://smite.gamepedia.com/Smite_Wiki
http://www.twitch.tv/smitegame

P. S - môj nick IG je Mishaa

Obrázek
Naposledy upravil(a) Mishaa dne pon úno 10, 2014 7:59 pm, celkem upraveno 3 x.

Obrázek

SMITE Cupid - little but smart :3
Retired Head GM Deffender FUN a mnoho ďalších retired..

Stajner
Retired Head GM [BG 3.3.5a]

Re: SMITE

Příspěvek#2 » ned lis 10, 2013 4:04 pm

dost mě překvapuje oblíbenost této hry, když vidím grafiku :/ ..

“Age is an issue of mind over matter. If you don’t mind, it doesn’t matter.”
[14:19:07] siley: a bg je prolezly suportem komplet
[14:19:33] siley: stajner s massexem si wintradujou chary a massex je pak tajne prodava

To každopádně :D

Mishaa

Příspěvek#3 » ned lis 10, 2013 5:58 pm

Stajner píše:dost mě překvapuje oblíbenost této hry, když vidím grafiku :/ ..

Netuším čo máš proti grafike, ja si práve myslím že grafika je super :3
A navyše niektoré z obrázkov ktoré tu hádžem sú už staré. Všetko je to updatnuté.

Komunita sa stále rozrastá.

Ale tak ja by som k tej grafike mohla to isté povedať k LoLku.

Obrázek

Stajner

Příspěvek#4 » ned lis 10, 2013 6:14 pm

já nevím, nějak mi to prostě nesedí vůbec, no.. :D nic víc neříkááám :)

[14:19:33] siley: stajner s massexem si wintradujou chary a massex je pak tajne prodava

Mishaa

Příspěvek#5 » ned lis 10, 2013 7:12 pm

Ako prvé čo ma zaujalo na tej hre je že ja založená na mytológii, druhé ovládanie a tretie grafika. A vravím.. Odkedy si hrál naposledy hru Stajner si myslím že sa strašne veľa zmenilo.

Obrázek

Stajner

Příspěvek#6 » ned lis 10, 2013 8:38 pm

Tak uvidíme, třeba se tam dostanu :)

Mishaa

Příspěvek#7 » ned lis 10, 2013 8:48 pm

Príď :) Zahráme spolu.

Obrázek

Switchback
Scout

Příspěvek#8 » pon lis 11, 2013 11:31 am

není to špatný ale strašně rychle omrzí ... prostě nuda, zzZZzZzzZ

Gertz

Příspěvek#9 » pon lis 11, 2013 11:57 am

Když ti to nejde, samozřejmě, že je to nuda :x .... misha jak to zapnu přidám si tě do friendu a kdyžtak zahrajem mám zatím lvl 8 tuším. každopádně jsem si našel hera co mi jde, chápu ho a je tak trochu op :D Chronosa a když mi někdo vezme chronosa, tak si dám Neith a když ani to, tak jim to stunuju v aréně za Thora a to pak vyhráváme :D

Každopádně mě to baví víc jak LoL, HoN a Dota. Grafika je super na to, že je to F2P. A s tou komunitou je to pravda, pořád se rozrůstá. :)

Mishaa

Příspěvek#10 » pon lis 11, 2013 2:11 pm

Vravím veľa ľudí to odsudzuje len čo to vidí. Ale vravím poďte to skúsiť! Je to niečo nové, s dobrým systémom a myšlienkou.

Keď som SMITE začínala hrať official stream pozeralo 500 ľudí. Teraz to je 10 000. Registrovaných accountov sú už milióny. Keď som začínala bolo ich 200 000.

Každý týžden sú pravidelné updaty a každé dva nový boh.

Ak chcete niečo vedieť alebo pomôcť pýtajte sa ma.

Mám acc lvl 30 s god packom a mastery level 12. Hrám Cupida ktorého už mám na legendary. Ďalej Hel, Poseidona, Neith, Guan Yu a sem tam Agni.

Obrázek

Zpět na