Mně se film Ex Machina docela líbil

To, že ta asiatka byla robot jsem tušil už od momentu, kdy se tam objevila. To, že on je tím experimentem mi došlo taky po 1. sezení. Jediné, co jsem netušil bylo to, že ho jen využila. Pak tam bylo pár věcí, které byly hodně divné - Proč by proboha vyhazovala elektřinu, když neměla důvod ? K výpadkům docházelo i před příjezdem toho nerda.
On vytvoří robota a nejednou mu začne vypadávat proud. Je to geniální programátor, co vynalezne AI, ale nenapadne ho, že to děla ten robot ? Asi úplně pomineme fakt, že jeden programátor prostě nemůže vytvořit umělou inteligenci sám.
Jako myšlenku filmu jsem chápal to, že robot prostě city jenom přehrává, ale necítí a toho si člověk musí být v každé situaci vědom. Další je poukázání na neuvěřitelné kvantum informací, které mají vyhledávací korporace v čele s Googlem. Když víte, že firmy jsou za informace jen z FB/Twitteru, které jsou volně dostupné, schopné zaplatit miliony dolarů, tak už to ukazuje, kolik taková informace vlastně stojí. Btw jeden člověk, kterému je asi 28, je spolumajitelem takové firmy (prodávající veřejně dostupné informace firmám) a je miliardářem.