Nahrávám...

Welcome to the Deffender.eu Gaming Server!

Filmy

This section includes everything that can not be placed elsewhere.
If you need help, ask your questions here.
Clockwork
Commander

Re: Filmy

Příspěvek#891 » stř kvě 20, 2015 7:42 pm

jako Moon jsem viděl asi před 3 či 2 roky, takže si to už moc nepamatuju, jen vím, že jsem měl pocit, že to byl dobrý film prostě, tady mi to chybělo no

Fatline
Retired Admin
Věk: 113
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#892 » stř kvě 20, 2015 11:44 pm

lol ja ze co to mele o zakladnim pravidle robotiky, aby robot nikdy neublizil cloveku... az kdyz sem si pustil "I, Robot" tak koukam ze to tam je jako zakladni pravidlo :D .... srsly... to neni zadny pravidlo, jestli nejaky odvetvi bude usilovat o co nejlepsi AI tak je to armada protoze nikdo nechce nasazovat zivoty.. i kdyz je to zatim asi tak na urovni automatickyho zamerovani cilu a ovladani bojovejch dronu (obyc drony mame i ve skole :D)

Clockwork
Commander

Příspěvek#893 » čtv kvě 21, 2015 12:00 am

Asimov no, ty znalče :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Three_Laws_of_Robotics

to je snad jeden ze základů scifi ne? :D

razor15
Warlord
Věk: 29

Příspěvek#894 » čtv kvě 21, 2015 1:58 pm

Mně se film Ex Machina docela líbil :D To, že ta asiatka byla robot jsem tušil už od momentu, kdy se tam objevila. To, že on je tím experimentem mi došlo taky po 1. sezení. Jediné, co jsem netušil bylo to, že ho jen využila. Pak tam bylo pár věcí, které byly hodně divné - Proč by proboha vyhazovala elektřinu, když neměla důvod ? K výpadkům docházelo i před příjezdem toho nerda.
On vytvoří robota a nejednou mu začne vypadávat proud. Je to geniální programátor, co vynalezne AI, ale nenapadne ho, že to děla ten robot ? Asi úplně pomineme fakt, že jeden programátor prostě nemůže vytvořit umělou inteligenci sám.
Jako myšlenku filmu jsem chápal to, že robot prostě city jenom přehrává, ale necítí a toho si člověk musí být v každé situaci vědom. Další je poukázání na neuvěřitelné kvantum informací, které mají vyhledávací korporace v čele s Googlem. Když víte, že firmy jsou za informace jen z FB/Twitteru, které jsou volně dostupné, schopné zaplatit miliony dolarů, tak už to ukazuje, kolik taková informace vlastně stojí. Btw jeden člověk, kterému je asi 28, je spolumajitelem takové firmy (prodávající veřejně dostupné informace firmám) a je miliardářem.

Fatline
Retired Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#895 » čtv kvě 21, 2015 3:42 pm

Cokoliv co vyzrazuje dej neceho bys mel dat do spoileru :D

SPOILER: [+] UKÁZAT
Vsak on vedel, ze to dela ona a schvalne ji to nechal delat, aby ji tim dal prostredek k "tajne konverzaci", ktera ve skutecnosti nebyla tajna, protoze tam dal kameru s jinym energetickym zdrojem... si asi moc nedaval pozor :D ... muzes spekulovat o tom proc ji nedoslo, ze jsou ty vypadky dost obvious, nicmene to vypada ze se je snazila delat random az do okamziku kdy delali ty rozhovory a potom uz ji bylo jedno jestli on to vi, jediny co nechtela je aby je pri tom dokazal sledovat, coz predpokladala diky tomu ze byla v ty mistnosti 24/7 a nic tam zmenit nesel (ale netusila ze tam ta kamera byla uz davno predem) ... vzhledem k tomu jak ji skutecne chtel zkouset mi prislo mozny, ze ji naopak schvalne dal moznost tu elektrinu vyhodit, ale o tom tam myslim nic nebylo :D

Deggo
Knight
Věk: 29

Příspěvek#896 » ned kvě 24, 2015 12:29 am

Ex Machina - hodnocení z čsfd sedí, zas tak hloupý to nebylo...
Spíš než, že základním pravidlem robota je neublížit člověku, bych to pozměnil na to, že robot musí bezvýhradně udělat to, co je mu poručeno. Asi neměla naprogramovaný zabít Nathana, takže bych řekl, že skutečně dokázala přemýšlet, na druhou stranu - nechápu proč je pak tak bezcitná a nechá tam i toho borce...by pak prokazovalo, že jí na něm vůbec nezáleželo, což ale bohužel nic nepopírá, neboť "lidé" jsou nevyzpytatelné stvoření, takže tak...Spíš nechápu - on naprogramoval, aby při výpadku proudu se otevřely všechny dveře, ale při druhém výpadku byly automaticky všechny zamčené - to to naprogramoval tak blbě? :D Všehovšudy dobrej film, nejvíc se mi líbila ta část, kde si Nathan myslí, jak ho strašně přechytračil... to s Kjóto bylo jasný hned od první minuty no, ale jinak mě prostě zklamal konec...a jak říká Yenn - škoda že od poloviny filmu to už vše bylo jasný...

Kingsman - bylo to něco jiného jak klasický akčnáky, Colin Firth je celkem v poo herec, šišlání Samuela L. Jacksona bylo dokonalý a vtipně pojaté scény taky pobavily - nejvíc ta v kostele...
Focus - takovej průměr, začátek dobrej, zbytek nic moc :D http://www.csfd.cz/film/361574-focus/

Podstata podstaty je v podstatě nepodstatná.

Fatline
Retired Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#897 » ned kvě 24, 2015 2:01 am

Ex Machina aneb me vysvetleni:
Defaultni nastaveni dveri pri vypadku bylo, ze se vsechny zamknou a on to prepsal, aby se nezamkly - to ze se zavrely a vypadalo to stejne uz je jen maskovani... to tam bylo dodrzeny vsude ne?

Me prislo ze byla naprogramovana jako clovek a ze chce byt jako clovek, akorat ze to jak to projevuje ovladala narozdil od cloveka, proto se jevila bezcitna ...z cehoz plyne, ze mela spojeny vedomi a podvedomi, coz se taky lehcejc programuje :D

Vem si co bys delal kdybys byl zavrenej v jedny mistnosti drzenej dvema lidma, vedel bys ze te odtamtud nikdy nepustej... potom bys teda prisel na to jak utict kdyby to obnaselo nekoho z nich zabit... dalsi krok by byl, ze bys moh doufat, ze ses natolik zalibil jednomu z tvych drzitelu, ze kdyz s nim uteces, tak nikdy nikomu nijak nevyzradi, ze "jsi jiny" (to v tomhle pripade znamena naprosty konec tveho zivota jak ho chces :D ) ... v tomhle pripade by jeho motiv pro nevyzrazeni byl soucit pro jeji lidskost a to ze do ni byl zabouchnutej, taky si ho z tehle veci testovala pri jejich rozhovorech.... ocividne neprosel :D

Clockwork
Commander

Příspěvek#898 » ned kvě 24, 2015 9:47 am

no stejně mě zajímá, jak ji dokázal naprogramovat, že se nemusela ničemu učit a všechno už uměla, takhle člověk rozhodně nefunguje :D všechny interakce mezi lidmi, to bych fakt chtěl vědět, jak ji nastavil, asi na to měl nějaké tabulky :D

Kravicka
Retired Moderator
Věk: 33

Příspěvek#899 » úte kvě 26, 2015 1:40 pm

Moc nad tema filmama premyslite, uvolnim se nad nicim nepremyslim zapnu film a na konci jsem spokojenej skoro pokazdy. :)

Kdyz tam je hodne velkej fail tak zakroutim hlavou, kdyz tam jsou mensi faily tak se zasmeju a film jede dal.

Treba s tou vasi Kjokot, vubec nad tim nepremyslim cim muze byt a nechavam se prekvapit az do konce.

Obrázek
.....................Retired GM BG 3.2.x - 3.3.x & GM FUN 3.3.5a & Head Moderator

Fatline
Retired Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#900 » úte kvě 26, 2015 3:04 pm

Jenze pro me zabava = zatezovat co nejvic mozek, idealne nad nejakym zajimavym tematem... takze v pripade filmu tam musi byt o cem premyslet, aby me to bavilo..

Zpět na