Mr. Robot ending theory, jen to sem napisu at mi zas nerikate jaky jsem po bitve general kdyz budu mit pravdu ...ale ty hlavni myslenky budou asi lip prezentovany v tom serialu, takze spis ten spoiler ctete az potom co uvidite last dil
- SPOILER: [+] UKÁZAT
- Well tak po minulem aka predposlednim dile je asi vsem jasne, ze tam neco nehraje, vzhledem k tomu jak se serial drzel 100% realisticnosti a hlavne logicnosti - prechod na scifi by sam o sobe nijak neposkodil logicnost, ale to co jsme videli melo jen jedno logicke vysvetleni:
- kdyby to co jsme videli bylo ve virtualnim svete, museli by nejdriv nahrat Elliotovo vedomi, coz vyzaduje alespon nekolika hodinovy kompletni scanovani jeho mozku a smyslovych inputu a outputu ... nevypadalo ze by tam k tomu byla prilezitost, takze tomuhle davam tak 1% sanci
- kdyby to melo byt real cestovani mezi realitami, tak by to vyzadovalo za prve krapek sofistikovanejsi zarizeni na specifikaci toho co se ma kam prenist, navic nemuze existovat univerzalni dream reality pro kazdeho, tudiz kazdy musi jit do vlastni. Jedna varianta je prenest jenom vedomi, coz jak jsem vypisoval vys rozhodne nevypada, ze by se delo, nebo preneses cele telo, coz by odpovidalo tomu, ze jsme na konci videli 2 Ellioty, ale nic z toho by nevysvetlovalo to, proc dream-reality Elliot ma najednou myslenky a hlavne pocity i druhyho Eliota.
+ Kdyz si pustite prvni dil, tak to zacina Elliotovymi myslenkami o tom, jak nema rad velke korporace a jeho teoriemi o new world order a jak si to vsichni zpusobujeme tim jak jsme spokojeni ve svy ignoraci a dotujeme penezma celej consumerism atd.... a pote v sezeni s psycholozkou, ktery ma narizeny, se s nim bavi o tom jak je dillusional.. a on si tam pro sebe zminuje ze obcas sni o tom jak zachrani svet
=>
1) V prubehu celyho story Elliot nikdy nemel halucinace ani nic co by se dalo pojmenovat jako dellusions (krome schizofrenie - mr robota, ale to v tom prvnim dile jeste nevedeli), jedine by vsechno co nam je prezentovany jako jeho story byly ty dellusions + nikdy nebylo vysvetleny proc ma ty terapie narizeny i kdyz bylo zminovany ze je ma narizeny
2) Elliot mluvi k divakum jako ze to vidime je to co on nam vypravi ... twist = its all just his story
3) V poslednim dile nam byl ukazany "happy world", kde je videt obyc happy-life Elliot ale ma zaroven i myslenky Elliota z naseho story -> jedina moznost jak muze mit obe myslenky je, ze to bylo vsechno v jeho hlave...
4) Je videt kdyz zacne jednat s lidma z F-Corp, jak se mu zacne plist realita s jeho story o Evil-Corpu a jak mel historii s Tyrellem i kdyz ho v tom dile v realu potkal asi poprvy..
5) WhiteRose foundation je real world foundation, ktera se zameruje na slouceni ruznych svetu lidskych predstav/viry/nabozenstvi -> proto postava whiterose usiluje o slouceni tech jeho dvou svetu ve kterych zije, nejspis to bude alternative nejakyho jeho real world cloveka, co s nim byl na nejaky terapii nebo neco..
End story bude rozuzleni toho, kde nam bude postupne ukazovat to, jak real aka happy world je misto, kde sice nemame zadny problem ale jsme happy jen tim jak zijeme v pohadkach co si nechavame nalhavat z medii/filmu/serialu a zijeme ve fantaziich, tak on s nama sdilel tu jeho... jak ve skutecnosti nikdo nemame koule se snazit neco zmenit a radsi zijeme spokojene ve sve ignoranci ... tipuju ze i zmini jak nase ignorace zpusobuje celej consumerism, obchodni a informacni valky a bezhlavy cerpani zasob nasi planety...