kabanos píše:Interstellar je pecka!

Kdyz jsem vylezl z kina po projekci ven, mel jsem z toho takove divne rozporuplne pocity, ale ulezelo se mi to v hlave a jsem velice spokojenej, kazdopadne jako nejvetsi minus beru celkovou stopaz filmu. Mohli trochu odstrihnout zacatek a trochu mi to (hlavne kvuli hudbe od zimmera) pripominalo párkrát Inception.
Celkovej muj amaterskej pohled na film, obsahuje spoilery:
- SPOILER: [+] UKÁZAT
- Obsahuje menší spoilery: Neco podobneho jsem do ted nevidel, spousta lidi to porovnava s 2001: Vesmirnou Odysseou, kterou nejspis zkouknu v blizke dobe abych si to srovnal taky pro sebe. Libi se mi ta myslenka toho ze nás / naši planetu znici písek (to tady pokud vim jeste nebylo nebo minimalne je to neco jineho, nez nejaka katastrofa s meteorem) a diky tomu vyhladovíme. Dale se mi libilo nekolik velice emočních scén: 1) Cooper (M. McConaghey) zjistí, ze se cas na zemi posunul o 23 let a kouka na sve deti ve video archivech 2) Cooper řve na Murphy v horizontu za knihovnou aby nenechala "původního Coopera" odejít a opustit tak Zemi. 3) Cooper přijde za skoro umírající Murphy do nemocnice, kdyz mu samotnemu je 140 let. Kazdopadne to ma i nejake veci ktere bych sam udelal jinak: film pusobí moc zdlouhave, spousta veci tam je zbytecne navic, co tam byt nemusela a naopak spousta veci tam mohla byt vice rozvinutá, napriklad cesta ze Země do vesmíru pomocí raketoplánu mohla být trochu rozsirenejsi, ne jen strih mezi tim jak odjel z baraku a odpocet do startu. Libil se mi taky celkem mindfuck v podobe Matta Damoooona, to jsem fakt cumel, nebo obsazeni fotra od Coopera v podobe Trinityho z Dextera. Jeste bych vytknul jak tam byla ta písčitá vichřice, vsude samej dust, prijedou autem k domu, vylezou, písek jim lítá všude možne, otevřou dveře od domu a najednou vypadají jakoby venku zadna vichřice v první rade ani nebyla, vsechno vcetne vlasu naprosto ciste. Co bych tam ale udelal trochu jinak, osekal bych zacatek filmu tak o 10-15 minut, bylo tam toho zbytecne moc. a jeste bych trochu pozmenil konec, melo to skoncit v momentu kdyz dceři v horizontu upravil hodinky, bez toho speciálního post-nemocčního probuzení a následného polo happyendingu. Jinak zatim alespon pro me film roku, ale jak jsem psal vyse, ne vsechno se mi tam tolik libilo; to ovsem nic nemeni na tom, ze mi film zustal v hlave i 3 dny po premiere, zatim to je dost intenzivni, takze si nemyslim ze se to v budoucnu nejak zmeni, ale urcite se podivam znovu jakmile vyjde DVD = 9/10.