Clockwork píše:nějak to nechápu
te druhe vety si vubec nevsimej, souvisi to s nejakym ID na 9fagu, proto to nikomu nedava smysl - pointa je jen ta, ze to je seznam 99 relativne dobre natocenejch movie co si budes v hlave porad pretacet a premyslet nad nema co vlastne znamenaji.
k topicu - videl jsem z toho seznamu:
memento - pecka jako prase
the game - sakra dobrej mindfuck
the dark city - WTF ? ja neviem už
videodrome - *Censored*, prasarna, nedoporucuji :d
12 monkeys - neznam cloveka co by ten film pochopil
total recall - original byl slusnej, remake *Censored*
Moon - BOMBA od tvurce zdrojoveho kodu a warcraft movie
shutter island - kazdej snad videl, moc peknej film s otevrenym koncem
the usual suspects - pro me v top 10 nejlepsich filmu co jsem kdy videl, Keyser Soze je buh
fear and loathing in las vegas - tohle jsem videl tak 8 let zpatky, kdy mi to doporucil bratranec, absolutni drogove psycho, aneb jak zazit LSD i bez jeho pouziti, jenze ja ani nevim jestli se mi ten film libil kdyz na to tak vzpominam
oldboy - kure-vska kultovni pecka, v zadnem pripade nedivat na remake z roku 2013/2014
the prestige - uz ted se da hovorit u dalsim kultovnim filmu od nolane, amazing
cube - kultovni horror nebo sawovka ? kazdej videl / slysel
black swan - uprimne nevim proc je to mindfuck film, videl jsem to uz relativne dlouho zpatky, prislo mi to fajn, jen nevim proc to tu je vubec na tom seznamu, mozna mi neco vypadlo
the man from earth - znovu dalsi film kterej mam v top 10 nejoblibnejsich filmu, absolutni PECKA s nejvic genialnim napadem za posledni dobu co jsem videl, takove komorní dílo bez velkeho rozpoctu s nadhernou myslenkou a luxusnim koncem, bud si ten film zamilujete nebo se vam nebude libit
pans labyrinth - uprimne, velke zklamani, proste jsem od toho cekal neco uplne jineho, nedoporucuji, ale verim ze jsou lide kterym se to libilo
buttetfly effect - dalsi z mych nejoblibenejsich filmu, mozna nekdy overrated, ale ja ten film mam strasne rad a kazdy rok si to musim poustet
groundhog day - na hromnice o den vice je dalsi spis kultovni spise komedialni snimek, ktery jsem videl hrozne davno a par mesicu zpatky jsem si dal reprizu a muzu potvrdit ze se mi libil jeste vic nez tehdy prvne.
funny games - brutalni, hnusne, sadisticke a zase brutalni, jenze tento snimek ma neco do sebe, neco... zajimaveho me osobne se to moc libilo, ale je to znovu spis dalsi z tech kontroverzenjsich snimku, ktery se proste pulce lidem bude libit a zbytku naopak ne.
unknown (2011) - nadprumerny snimek, ktery pusobi, jakobyste uz neco podobneho kdysi videli ale i presto se vam bude libit a nebude nudit
the big fish - snad nejhezci film co jsem zatim ve vsem zivote mohl videt, pravdepodobne. Ne kazdemu muze uplne sednou do noty, me zrovna v dobe kdy jsem ho videl poprve sedl uplne perfektne.
the fountain - na zacatek rikam, ze uz je to hodne dlouho zpatky, tusim nekdy v roce 2006/2007 kdy jsem tento snimek videl, videl jsem ho pouze jednou a muzu vam rict, ze to bylo naproste zklamani
1408 - HODNE prumerny horror se zajimavejma effektama, ale nic moc dejem a relativne nuda 50%.
Antichrist - HAHAHAH WAT ? tak tohle jsem absolutne nepochopil
donnie darko - excelentni dilo a presto tak kontroverzni.. nekolik desitek teorii jak vlastne a proc se vsechno stalo a co to vlastne na konci melo znamenat a co ten film sam o sobe ma znamena a jak je jeho definice, hrozne moc dohadu, hadam ze kazdy ma tak trochu svou teorii co se vlastne stalo a co se celou dobu delo z jakeho duvodu, sam tvurce nekolik let po jeho premiere na internetu vydal prohlaseni o definici se spoustou spoileru a vysvetlivkama a nekolik mesici po tomto vydani teto oficialni definice, napsal prohlaseni o tom, ze cela tahle definice a vysvetlivky zaveru donnieho darka byla falesna a to lidi jen jeste vic zmatlo, tenhle film vicemene popisuje mindfuck jako takovy.
mr. nobody - dalsi z tech filmu, ktery se pulce lidem libi a zbytku ne, ja jsem bohuzel ten, ktery od tohoto cekal moc, mozna az prilis a prave to bylo rozhodujici a ocekavani bylo tak velke, ze jsem proste ocekaval az do konce a ono nic ? Prumer.
the matrix - klasika + kult
the inception - nolanovka, vsichni znaji. Classa
a spousta dalsich na ktere jsem bud zapomnel, protoze maji jinej nazev nez pres kterej ten film znam a nebo k nim nemam co napsat, nebo jsem je jeste proste nedokoukal protoze maji 3 hodinovou stopaz a je to sakra wtf movie, ze na to ani koukat nejde jako napriklad 2001 vesmirna odyssea.